Les Charmes des Etoiles

Bike Guiding Ardennen

Cycling- Test & Trainingcenter Transinne (kortweg C3T)

Beste Biker en Wielerfanaat,

In België heeft de mountainbikesport – in tegenstelling tot andere sporten – geen volwaardige trainingsaccommodatie. Een echt  Cycling- test & trainingscenter in het hartje van de Belgische Ardennen zou een leemte opvullen en een antwoord zijn op de specifieke noden van vele mountainbikers.Vandaag is dit een feit met het Cycling Test- en Trainingscenter in Transinne.

Dit geheel is onder de leiding van Yvan Santing , die als ervaren Marathon Mountainbiker intussen weet wat een renner nodig heeft om 100% van zijn passie te kunnen genieten.  Zonder kommer en kwel om alles geregeld te krijgen voor en na de rit.

Het “Cycling-Test & Trainingcenter Transinne” (kortweg C3T) is gelegen in het authentieke centrum van Transinne (Libin) in de provincie Luxemburg. Het dorpje telt slechts 400 inwoners en wordt omringd door prachtige wouden en rivieren waaronder de Lesse. Overnachten kan zowel in “Le Dortoir” of in “Les Charmes des Etoiles”, voor elk wat wils. Urenlang door de bossen Mountainbiken is hier geen probleem. Ook voor Wielertoerisme is de omgeving uitstekend. Het gebied is gekend voor zijn grote verscheidenheid aan fauna en flora,… Hier bevind U zich pas in de ECHTE Ardennen.

C3T organiseert met de regelmaat Mtb-weekends en Transardennaises met of zonder begeleiding.
 
Alle niveaus komen hier aan hun trekken, van PRO’s tot GENIETERS !

 
Uiteraard staat onze infrastructuur ook ter beschikking van individuele renners/sporters die op eigen initiatief willen trainen zonder te moeten deelnemen aan onze activiteiten !

Bezoek onze Facebook pagina

Transardennaise met mountainbike

de Transardennaise is een (mountainbike-paarden-trekkers) route die start in La Roche-en-Ardenne en eindigt in Bouillon. Het traject telt 153 km . Wij rijden deze trip in 2 dagen. La Roche-Transinne = 96,5 km en Transinne-Bouillon 56,5 km . Het parcours is technisch niet veeleisend (met uitzondering van de startklim en finale over downhillpiste) en eerder goedlopend. De langste hellingen gaan dikwijls over autoluwe asfaltwegen en de afdalingen door het bos of veld. Hier en daar kunnen we wat technische lussen maken maar dan wordt het voor velen onder ons een zware dobber. Op ons pad kruisen we vaak de GR 14, die ook via La Roche , richting Bouillon loopt. Het is duidelijk de opzet geweest dat de TA iets van de Echte Ardennen en zijn dorpjes wil laten zien. Vandaar dat tijdens het rijden een ontspannend “vakantiegevoel” de overhand krijgt. Mijn favoriet gedeelte ligt tussen St-Hubert en Our. Het aankomen in Bouillon via de “uitkijktoren” heeft natuurlijk ook een enorm fungehalte. Kortweg : de TA is een fantastische duurtraining met de nadruk op “genieten” ipv “racen” !

Programma,
Aankomst op vrijdag :

14.00u : Vrije Mtb-rit rondom Transinne (gps tracks en gps zijn ter plaatse beschikbaar)
19.00u : avondeten en overnachting in Les Charmes des Etoiles
Zaterdag :

08.45 : uitgebreid ontbijt en vertrek ( shuttle) met de Transinne-Express naar La Roche waar de 1ste etappe van start gaat. tussen de middag stoppen we in St-Hubert voor een broodje
16.30 : aankomst in C3T, bikewash,verkwikkende douche en hopelijk genieten van het zonnige terras 19.00 : 3 gangen menu en overnachting in Les Charmes des Etoiles

Zondag :
08.30 : uitgebreid ontbijt en start 2 de etappe naar Bouillon.
13.30 : aankomst in Bouillon en Shuttle door C3T (Transinne Express) terug naar Transinne, gevolgd door bikewash-douche-pastaparty en rond 17.00 u sluiten we het weekend af..

Heb je interesse om als individuele biker aan te sluiten bij een groep OF wil je dit samen beleven met je teamies ?
Contacteer Yvan op info@c3t.be of 0475-682513.

Deelname in de kosten : 255 € / pers.
Omwille van de beperkte plaatsen in de minibus, zijn er slechts 7 plaatsen beschikbaar in dit arrangement. Indien niet alle plaatsen ingevuld worden, gebruiken we een kleinere auto .Wij zijn ook niet aansprakelijk voor diefstallen, schade of ongevallen. Elke deelnemer zal voor het starten een charter moeten ondertekenen. Extra's : uitgaven of picnic onderweg, dranken Overnachten in Les Charmes des Etoiles op basis van 2 kamers (4 pers) en 1 kamer (2 pers) OF Dortoir
Bekijk onze video :

https://vimeo.com/68700899


C3T in de media

Uw privé gids

Yvan Santing
Stichter en eigenaar van C3T.  Als gepassioneerd Marathon-mountainbiker kent hij de noden van de bikers als geen ander.
De ervaring die hij opdeed in de Marathons wil hij graag doorgeven aan de nieuwe generatie. 
Yvan zal ook allerlei ritten begeleiden, zowel op de MTB , E-MTB en de Racefiets.
Deelname in de prijs  (excl fietsen en lunch) :
MTB en Racefiets : 10€ per persoon met minimum forfait van 75€
E-MTB : 10€ per persoon met minimum van 150€

De GR14 of “Sentier de L’Ardenne”, is een lange afstand traject (170 km) dat de volledige provincie Luxemburg doorkruist om de grens naar Frankrijk over te steken bij Sedan. Op Belgisch grondgebied volgen wij de route vanuit La Roche-en-Ardenne. Van daar gaat het naar de Europese hoofdstad van de jacht : Saint-Hubert. Vervolgens worden heel wat riviertjes gekruist, waaronder de Lesse en de Our. Dan gaat het door typisch Ardens landschap van wouden, velden en pittoreske dorpjes naar Bouillon en verder langs de Semois naar de Franse grens, om te eindigen bovenop de wallen van Europa’s grootste burcht van Sedan (Fr). Na het bezoeken van een terrasje of de burcht, keren we met de Shuttle terug naar C3T in Transinne.

Wij rijden deze trip in 2 dagen. La Roche-Transinne = 96,5 km en Transinne-Sedan 73,5 km . Het parcours is technisch niet veeleisend en eerder goedlopend. De langste hellingen gaan dikwijls over autoluwe asfaltwegen en de afdalingen door het bos of veld. Op ons pad kruisen we vaak de Transardennaise, die ook via La Roche , richting Bouillon loopt. Het is duidelijk de opzet geweest dat de GR 14 iets van de Echte Ardennen en zijn dorpjes wil laten zien. Vandaar dat tijdens het rijden een ontspannend “vakantiegevoel” de overhand krijgt. Mijn favoriet gedeelte ligt tussen St-Hubert en Our. Uiteraard is het gedeelte tussen Bouillon en Frankrijk heel speciaal. Kortweg : de GR14 is een fantastische duurtraining met de nadruk op “genieten” ipv “racen” !


Programma :

Aankomst op vrijdag : 14.00u : Vrije Mtb-rit rondom Transinne (gps tracks en gps zijn ter plaatse beschikbaar)

19.00u : avondeten en overnachting in Les Charmes des Etoiles of Le Dortoir

Zaterdag : 08.45 : vertrek ( shuttle) met de Transinne-Express naar La Roche waar de 1ste etappe van start gaat.
tussen de middag stoppen we in St-Hubert voor een broodje
16.30 : aankomst in C3T, bikewash,verkwikkende douche en hopelijk genieten van het zonnige terras
19.00 : 3 gangen menu en overnachting in Les Charmes des Etoiles of Le Dortoir (volgens beschikking)

Zondag : 08.30 : uitgebreid ontbijt en start 2 de etappe naar Sedan.
13.30 : aankomst in Sedan met evt bezoek aan de burcht en Shuttle door C3T (Transinne Express) terug naar Transinne, gevolgd door bikewash-douche-pastaparty en rond 17.00 u sluiten we het weekend af..


Heb je interesse om als individuele biker aan te sluiten bij een groep OF wil je dit samen beleven met je teamies ? Contacteer Yvan op info@c3t.be of 0475-682513.
Deelname in de kosten : 255 € / pers.
Omwille van de beperkte plaatsen in de minibus, zijn er slechts 7 plaatsen beschikbaar in dit arrangement. Indien niet alle plaatsen ingevuld worden, kan de datum verzet worden naar een later tijdstip.
Wij zijn ook niet aansprakelijk voor diefstallen, schade of ongevallen. Elke deelnemer zal voor het starten een charter moeten ondertekenen.

Extra's :uitgaven onderweg of picnic, dranken

Bezoek aan de burcht is extra te betalen.


Overnachten in Les Charmes des Etoiles op basis van 2 kamers (4 pers) en 1 kamer (2 pers) OF DortoirEntre Lesse et Lomme

Nieuw sinds zomer 2018 en toch wel hoogst bijzonder. Een lange afstand route die voor maar liefst 95 % over onverharde paden loopt. "Entre Lesse et Lomme" loopt steeds door het woud. Echt een tocht voor natuurliefhebbers.
Entre Lesse et Lomme voert je 78 km lang door de Centrale Ardennen in stiltegebied door afwisselend lichtgroen gebladerte van loofwoud en de donkergroene naalden van dennenbossen. Af en toe wordt er nog een streepje kabbelend en ruisend blauw aan toegevoegd, als je een van de vele Ardense beken oversteekt die van de hoogplateaus afwateren door de bossen of tijdens de absoluut prachtige passages langs de twee grote Ardense rivieren die deze wandelroute als thema heeft: de Lesse en de Lomme.

Torgny-Transinne of kortweg “ TT”is een fantastische bike-reis in eigen land ! We vertrekken met de trein uit Libramont tot in het meest zuidelijke punt van Belgie, Virton (Belgisch Lotharingen). Van daaruit rijden we naar Torgny, ook gekend als het provençaals dorpje van Belgie. Hier start de reis van 105 km bikeplezier. We flirten regelmatig met de Franse grens om via de abdij van Orval (lunch), door de enorme bossen van Herbeumont, te finishen in C3T te Transinne. In deze trip zitten wel wat asfaltwegen maar velen zullen dat niet erg vinden !

Programma :

Aankomst op vrijdag : 14.00u : Vrije Mtb-rit rondom Transinne (gps tracks en gps zijn ter plaatse beschikbaar)

19.00u : avondeten en overnachting in Les Charmes des Etoiles of Le Dortoir (volgens beschikking)

Zaterdag : 08.45 : vertrek met de Trein in Libramont
tussen de middag stoppen we in Orval voor een hapje en evt bezoek aan de abdij
17.30 : aankomst in C3T, bikewash,verkwikkende douche en hopelijk genieten van het zonnige terras
19.00 : 3 gangen menu en overnachting in Les Charmes des Etoiles of Le Dortoir.

Zondag : 08.30 : uitgebreid ontbijt en vrije dag of MTB rit op gps of met gids rondom Transinne.
14.30 : aankomst in C3T, gevolgd door bikewash-douche-pastaparty en rond 17.00 u sluiten we het weekend af..


Heb je interesse om als individuele biker aan te sluiten bij een groep OF wil je dit samen beleven met je teamies ? Contacteer Yvan op info@c3t.be of 0475-682513.
Deelname in de kosten : 225 € / pers.
Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstallen, schade of ongevallen. Elke deelnemer zal voor het starten een charter moeten ondertekenen.

Extra's : lunch in Orval en evt bezoek, dranken

E-bike huren mogelijk à 50€/dag.
Overnachten in Les Charmes des Etoiles of Le Dortoir (volgens beschikbaarheid)

Binnenkort reizen we voor de 11de keer terug af richting Meloneras (Maspaloma's) voor onze jaarlijkse mountainbike stage "de luxe".

Zon, zee, bergen, fun, machtige trails met privé gids, tax-free shopping, lekker eten en .....op Rio de Janeiro na , het grootste Carnaval ter wereld , enz.

Data en prijzen op aanvraag.

Wil je er zeker bij zijn ? Laat het alvast weten via info@c3t.be !

Budget +/- 1.100€

Niet goedkoop maar zonzeker en meest zuidelijke punt van Europa...mtb paradise

Dit mag je zeker NIET DOEN bij C3T !


ICIAR @C3T from Get Insane on Vimeo.

PREMIUM all in E-mtb weekend

Ga samen met de collega's of vrienden een weekend op pad met een Premium E-Mountainbike.  Het is een all-in formule met gids.  Niet alleen de beleving van het fietsen in het mooiste stukje Ardennen staat centraal maar ook een volledige omkadering met overnachtingen in de charmante B&B "Les Charmes des Etoiles" of de Oergezellige Dortoir.  Diner en lunch wordt verzorgd tot in de puntjes en een mooi wijntje of streekbier zal niet ontbreken.

 

Of het nu gaat om een TEAMBUILDING of gewoon GENIETEN MET DE VRIENDEN/VRIENDINNEN , alle groepen vanaf 7 tot 16 personen zijn welkom.

Budget : vanaf 425€ per persoon ( excl btw en dranken).

 

Onze passie is GRATIS

 

Powered by Bikereloaded / C3T

 
 
 
 
Beoordeling van onze gasten ...